A jövő ügyvédei

LawyerUpdate

LawyerUpdate

Újra a robotokról

2015. október 05. - lawyerup

Kis pihenő után újra visszatér a LawyerUpdate blog az ügyvédeket és jogászokat érintő innovációkkal, újdonságokkal és érdekességekkel. 

Egy, a blogon már több alkalommal is tárgyalt témához, a mesterséges intelligencia fejlődéséhez térünk vissza és arra vetünk egy pillantást, hogy - az általunk már korábban idézett - kutatás alapján, mely szakmák képviselői nézhetnek legnagyobb valószínűséggel új elfoglaltság után a nem is túl távoli jövőben. 

A témát azért érdekes ismét elővenni, mert a BBC honlapján egy nagyon szemléletes, interaktív felület segítségével ellenőrizhetjük, hogy mennyire vagyunk veszélyeztettek. A jogászok, amint azt korábban írtuk - a tanulmány szerint legalábbis - a kevésbé érintett szakmák közé tartoznak, ugyanakkor a jogászi/ügyvédi munka egyes részterületei az átlagnál jóval erősebben vannak kitéve a robotok támadásának (sztenderd szerződések, céges ügyek stb.). 

Hamarosan újabb poszttal jelentkezünk, addig is jó böngészést kívánunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://lawyerupdate.blog.hu/api/trackback/id/tr587881058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása