A jövő ügyvédei

LawyerUpdate

LawyerUpdate

A robotügyvédek már a spájzban vannak?

2017. október 02. - lawyerup

A HVG.hu-n október 1-én jelent meg interjú, Paul Rawlinsonnal, aki a Baker McKenzie ügyvédi iroda globális vezetője. Az interjúban többek között szó volt arról is, hogy eljöhet-e a robotügyvédek kora, illetve mire használhatók a jogi során már ma is a technológiai újítások.

A témával már mi is több alkalommal foglalkoztunk itt a blogon (például itt és itt), de érdekes látni, hogy egy globális ügyvédi iroda napi munkájába hogyan épülnek be a technológiai újítások és ez miként hat az ügyvédi munka jövőjére. A nagy mennyiségű információ feldolgozásában már ma is jelentős mértékben lehet támaszkodni a technológia nyújtotta lehetőségekre, és egyre közelít az az idő, amikor a jogi elemző munkában is nagyobb szerepet kapnak a gépi megoldások.  

Az interjú egyébként érdekes megállapításokat tartalmaz a Brexit jogi vonatkozásairól is.

A bejegyzés trackback címe:

https://lawyerupdate.blog.hu/api/trackback/id/tr4612918075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása